Printer Friendly Version Obaveštenje o ulasku u Portugaliju, 15. avgust 2020. godine @ 16 July 2020 12:43 PM

Usled aktuelne situacije izazvane pandemijom virusa Covid-19, državljanima Srbije i dalje nije dozvoljen turistički ulazak u Portugaliju. Ulazak je dozvoljen našim državljanima koji imaju regulisan boravak u zemlji, kao i u slučaju nužnih putovanja po dva osnova: 1) ukoliko imaju regulisan boravak u nekog drugoj državi članici EU 2) iz profesionalnih razloga, radi studiranja, spajanja porodice, iz zdravstvenih i humanitarnih razloga, na bazi reciprociteta. 

Ukoliko državljani Srbije tranzitiraju preko Portugalije iz drugih zemalja radi povratka u Srbiju, potrebno je da se jave Ambasadi kako bi njihov tranzit bio najavljen portugalskim vlastima. Putnici koji su u tranzitu i ne napustaju aerodrom nisu u obavezi sa imaju negativan test na Covid-19.

Negativan test na Covid-19 nije neophodan za putnike koji dolaze iz država članica EU, država pridruženih Šengen zoni (Lihtenštajn, Norveška, Island, Švajcarska), Velike Britanije i sledecih 11 zemalja: Australija, Kanada, Kina, Južna Koreja, Gruzija, Japan, Novi Zeland, Ruanda, Tajland, Tunis i Urugvaj.

Za putnike koji dolaze iz svih ostalih država, od 1. avgusta, neophodan je negativan test na Covid-19 ne stariji od 72 sata.

***