Printer Friendly Version Poseta delegacije Republike Srbije u organizaciji UN Women u Srbiji Lisabonu, jul 2022. godine @ 27 July 2022 02:08 PM

U Ambasadi Republike Srbije u Lisabonu priređen je, 27. jula 2022. godine, prijem za delegaciju Republike Srbije koja boravi u studijskoj poseti Lisabonu, od 25. do 29. jula. Posetu je organizovala Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Republici Srbiji (UN Women Serbia), u okviru IPA projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti", koji sprovodi u saradnji sa Ministarstvo za evropske integracije i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade RS. Tokom studijske posete, učesnici i učesnice će biti u prilici da dobiju informacije o procesu pripreme, planiranja i sprovođenju sredstava iz Strukturnih i kohezionog fonda, ispunjavanju prethodnih uslova/uslova za sprovođenje u skladu sa pravilima i zahtevima EU, razvoju administrativnih kapaciteta za sprovođenje fondova, kao i da se upoznaju sa korisnicima projekata koji se finansiraju iz pomenutih fondova.

Delegaciju su, pored predstavnika UN Women Serbia, činili predstavnici MInistarstva za evropske integracije, MInistarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

***