Printer Friendly Version Popis stanovništva i Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu, oktobar 2022. godine - Obaveštenje @ 6 October 2022 09:33 AM

Obaveštavamo da se Popis stanovništva, domaćinstava i stanova sprovodi u Srbiji, u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Popis se sprovodi samo na teritoriji Srbije. U popisu se prikupljaju podaci i o članovima domaćinstva koji se u vreme popisa nalaze u inostranstvu (školuju se, rade ili borave u inostranstvu iz drugih razloga). Za ta lica podatke daju članovi njihovih domaćinstava u Srbiji.

Istovremeno obaveštavamo da u periodu sprovođenja popisa, od 1. do 31. oktobra 2022. godine, Republički zavod za statistiku sprovodi „Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu“, a koje je namenjeno upravo državljanima koji, sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu. Svrha sprovođenja ovog istraživanja je da se dobije potpunija slika o brojnosti, osnovnim demografskim, migracionim, obrazovnim i drugim karakteristikama državljana Republike Srbije u inostranstvu.

Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju, potrebno je da se registrujete i popunite Upitnik.

Za dodatne informacije se možete obratiti Ambasadi Srbije u Lisabonu. 

***