Printer Friendly Version Poseta Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije Lisabonu @ 20 March 2024 01:36 PM

Imali smo čast I zadovoljstvo da u Ambasadi ugostimo delegaciju Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije, koja je u studijskoj poseti Lisabonu, kojom se nastavlja saradnja sa portugalskim zdravstvenim institucijama započeta prošle decenije. U srdačnom razgovoru sa gošćama čuli smo utiske iz njihove posete portugalskim kolegama, kao i osvrt na sličnosti i razlike naših zdravstvenih sistema.
Delegacija Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije 19. marta je posetila bolnicu Santa Maria, gde su medicinske sestre te ustanove priredile topao doček. Organizovana je vođena poseta raznim bolničkim objektima, jedna od stanica bila je I vaskularna hirurgija. Ovo je bila prilika za  razmenu iskustava i diskusiju o različitim perspektivama u oblasti sestrinstva, kao i za jačanje veza i profesionalnu razmenu.